ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη για «διακοπές» η Μέι από τις συζητήσεις του Brexit

12:35 - 19 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Έτοιμη για «διακοπές» η Μέι από τις συζητήσεις του Brexit
Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει ένα πολυπόθητο διάλειμμα και για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, η οποία το τελευταίο διάστημα διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της θητείας της, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Την ώρα που κάθε εβδομάδα δείχνει να είναι χειρότερη από την προηγούμενη και με τον κίνδυνο για πρόταση μομφής να «καραδοκεί», το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει μια ανάπαυλα καθώς οι νομοθέτες θα φύγουν για διακοπές, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Φυσικά, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσε να κατατεθεί μια πρόταση μομφής τη στιγμή που τα περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου θα βρίσκονται στις παραλίες.

Πάντως, αναφορικά με τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε τελευταία η Μέι και την ικανότητά της να διαχειριστεί επικοινωνιακά το Brexit, ο συντηρητικός νομοθέτης, Ρόμπερτ Χάλφον, εκτίμησε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα. «Ό,τι και να τη ρωτούσες, κατάφερνε να ξεγλιστρήσει. Βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα», σημείωσε σχετικά.

Επίθεση από τον Μπόρις Τζόνσον

Πάντως, πριν από λίγες ώρες, ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στην ομιλία παραίτησής του στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της στρατηγικής που ακολουθεί η Μέι σχετικά με το Brexit. Όπως ανέφερε, το όραμα για το Brexit ποτέ δεν υποβλήθηκε ως διαπραγματευτική προσφορά στις Βρυξέλλες, αλλά αντίθετα η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να αμφιταλαντεύεται «καίγοντας διαπραγματευτικό κεφάλαιο».

Ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένος να θέλει να «μπήξει το μαχαίρι στην πληγή». Την Τρίτη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός μετά βίας κέρδισε την ψηφοφορία σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή τελωνιακή ένωση. Το γεγονός αυτό και η αποχώρηση του Τζόνσον, δεν σημαίνει ότι οι 12 νομοθέτες οι οποίοι ουσιαστικά τάχθηκαν κατά της στρατηγικής της Μέι θα ήταν λιγότερο πρόθυμοι να ξεσηκωθούν αν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Τζόνσον. Ακόμη και αν οι συντηρητικοί υπέρμαχοι του Brexit κριτικάρουν την πολιτική της Μέι, αυτή παραμένει το μεγαλύτερο στοίχημά τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 19 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.