ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πούτιν καταγγέλλει αμερικανικές δυνάμεις που θυσιάζουν τις διμερείς σχέσεις

15:32 - 19 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε τις "δυνάμεις" στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι "έτοιμες να θυσιάσουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις", δύο ημέρες μετά την συνάντηση κορυφής του Ελσίνκι με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, η στάση του οποίου κρίθηκε επονείδιστη για έναν Αμερικανό πρόεδρο.

"Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι έτοιμες εύκολα να θυσιάσουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις στις φιλοδοξίες τους", δήλωσε ο Πούτν σε ομιλία του ενώπιον των πρεσβευτών της Ρωσίας που συγκεντρώθηκαν στην Μόσχα.

Οι δυνάμεις αυτές "είναι έτοιμες να θυσιάσουν τα συμφέροντα των συμμάχων τους και ακόμη και τις εγγυήσεις για την ίδια τους την ασφάλεια", δήλωσε ο κύριος του Κρεμλίνου, υπενθυμίζοντας στο πλαίσιο αυτό ότι η συνθήκη για τον περιορισμό ου αριθμού των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στην Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες (η νέα START), εκπνέει το 2021.

"Εάν δεν αρχίσουμε από σήμερα, από τώρα, το έργο της επέκτασης της συνθήκης αυτής , σε ενάμιση χρόνο απλώς θα εκπνεύσει, δεν θα υπάρχει πια", προειδοποίησε και πρόσθεσε "Βλέπουμε στις ΗΠΑ δυνάμεις για τις οποίες τα συμφέροντα του κόμματός τους είναι πιο σημαντικά από τα εθνικά συμφέροντα".

"Η Ρωσία παραμένει ωστόσο ανοικτή στην ενίσχυση των επαφών με τις ΗΠΑ, με βάση την ισότητα και τα αμοιβαία οφέλη", τόνισε.

Τέλος δήλωσε χαρακτηριστικά "Εχουμε ανάγκη μίας νέας θετικής ημερήσιας διάταξης που θα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία από κοινού προσπάθεια, την εξεύρεση σημείων επαφής. Φυσικά, μιλήσαμε γι΄αυτό κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ".

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.