ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές απώλειες στην Ευρώπη - Πιέσεις δέχεται η Wall

15:50 - 23 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Αρνητικό είναι το προσυνεδριακό κλίμα στην αμερικανική αγορά, μετά από ράλι τριών εβδομάδων. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα deals που αφορούν αφενός τη συμφωνία εξαγοράς της ABN Amro από την Barclays προς 67 δισ ευρώ, την απόκτηση της εταιρείας παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων, MedImmune, προς 15,2 δισ. δολ από την AstraZeneca, αφετέρου.

Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι εξαγορές αποτελούν την κατεθυντήρια γραμμή των διεθνών αγορών και τονίζουν ότι μετά την συμφωνία μεταξύ ABN Amro και Barclays, οι αναλυτές θα αναζητήσουν αλλα deals στον τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Thomson Financial, από το 26% των εταιρειών που διαπραγματεύονται στον S&P 500 και εχουν ηδη ανακοινώσει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, το 65% εχει δημοσιεύσει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, το 17% έχει ανακοινώσει κέρδη στα ίδια επίπεδα με τις προβλέψεις ,ενώ το 18% εχει ανακοινώσει κερδοφορία κατώτερη των εκτιμήσεων.

Οριακές απώλειες στην Ευρώπη

Πιέσεις δέχονται και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, παρά το ευνοϊκό κλίμα που δημιουργεί στην αγορά η συμφωνία εξαγοράς της ABN Amro από την Barclays προς 67 δισ ευρώ, στο μεγαλύτερο deal που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι AstraZeneca και Societe Generale υποχωρούν.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στις 6,483.80 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,05%, στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5,919.47 μονάδες, μειωμένος κατά 0,33% και στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,03%, στις 7,340.40 μονάδες.

Η κορυφαία είδηση της ημέρας είναι αναμφισβήτητα η εξαγορά της ABN Amro από τη Barclays, που δημιουργεί νέα δεδομένα στον τραπεζικό χώρο της Ευρώπης . Η Barclays προσέφερε 36,25 ευρώ ανά μετοχή, για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, τιμή 33% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της ABN Amro στις 16 Μαρτίου, τελευταία ημέρα πριν από την ανακοίνωση ότι οι τράπεζες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

H εξαγορά της ABN Amro από την Barclays, θα δημιουργήσει μία τράπεζα με περίπου 230.000 υπαλλήλους και περισσότερα από 8.200 καταστήματα, από την Ινδία έως την Βραζιλία.

Η AstraZeneca καταγράφει απώλειες, μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων, MedImmune, προς 15,2 δισ. δολ. σε μετρητά, προκειμένου να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της.

Οι επενδυτές της MedImmune θα λάβουν 58 δολ. ανά μετοχή, τιμή 21% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της στις 20 Απριλίου, όταν βρισκόταν στα 48,01 δολ. ανά μετοχή.

Επίσης, ρευστοποιήσεις καταγράφονται στον τίτλο της Societe Generale, παρά το θετικό κλίμα που δημιουργεί στον τραπεζικό κλαδο το deal ABN-Barclays, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας διέψευσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική UniCredit.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.