ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αναστασιάδη-Λουτ για το Κυπριακό

15:09 - 23 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Πολύωρη συνάντηση κατά την οποία αναλύθηκαν οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είχε η απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, η Τζέιν Λουτ, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η κ. Λουτ προσήλθε χωρίς την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα  στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αλλά μόνο με ένα συνεργάτη της. Στη συνάντηση ήταν παρών ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η κ. Λουτ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να ακούσει και να μεταβιβάσει στον Αντόνιο Γκουτέρες τις θέσεις των δύο πλευρών, έναν χρόνο μετά τη Διάσκεψη στον Κραν Μοντανά. 

Η κ. Λουτ φέρεται να είχε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, στο οποίο υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται της ουσίας των διαπραγματεύσεων, ενώ στόχος της είναι να δει κατά πόσο υπάρχει και η επιθυμία αλλά και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις.

Το απόγευμα η κ. Λουτ θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Αύριο θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και αργότερα θα επισκεφθεί Άγκυρα, Αθήνα, Λονδίνο και Βρυξέλλες. Με την ολοκλήρωση των επαφών θα συντάξει έκθεσή της προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης, απόψε ο Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έρχεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.