ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινδυνεύει το σχήμα της KitKat, με ανάμειξη και της Ελλάδας

15:24 - 26 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Κινδυνεύει το σχήμα της KitKat, με ανάμειξη και της Ελλάδας
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε προηγούμενη απόφαση σύμφωνα με την οποία το σχήμα της σοκολάτας KitKat δεν μπορεί να προστατευτεί νομικά.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πλέον να επανεκτιμήσει την απόφαση του για χορήγηση στην Nestle του σχετικού πνευματικού δικαιώματος γύρω από αυτό το σχήμα.

Εκπρόσωπος της Mondelez, στην οποία ανήκει η εταιρεία Cadbury από την οποία είχε κατατεθεί και η αρχική αμφισβήτηση επί του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του σχήματος, δήλωσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι που η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υποστηρίζει τη θέση μας». Ωστόσο, η Nestle υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της και ότι το «διακριτικό σχήμα» της KitKat δικαιούται προστασίας.

Άξια αναφοράς είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας επί του θέματος. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, αν και έχει ξεκαθαριστεί η αναγνωρισιμότητα της ιδιαιτερότητας του προϊόντος σε δέκα χώρες (Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Φιλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασιλείου) αυτό δεν έχει συμβεί σε τέσσερα άλλα κράτη-μέλη, δηλαδή στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Η απόφαση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την Nestlé, που έχει καταφύγει σε μια δαπανηρή δικαστική διαμάχη έντεκα ετών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Παράλληλα, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για άλλα προϊόντα, καθώς δεν αποκλείεται η άρση της προστασίας του συγκεκριμένου σνακ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και στην παρουσίαση συναφών γλυκισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.