ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρικά κέρδη και πετρέλαιο στήριξαν τις ασιατικές χρηματαγορές

10:43 - 24 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Με κέρδη εκλεισαν οι ασιατικές αγορές, λόγω της ενίσχυσης των πετρελαϊκών τιμών, αλλά και μετά την ανακοίνωση από την Inpex Holdings για κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 υποχώρησε οριακά 0,02% στις 17.451,77 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,27% και εκλεισε στις 20.611,77 μονάδες, ενώ στη Νότιο Κορέα ο Κospi διαμορφώθηκε στις 1.556,71 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,80%.

Η Samsung Heavy Industries οδήγησε τους τίτλους τους κατασκευαστών πλοίων υψηλότερα, καθώς ανακοίνωσε κέρδη -  ρεκόρ, ενώ η Compal Electronics, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κατασκευής laptop, εμφάνισε για πρώτη φορά κέρδη σε διάστημα ενός χρόνου.

Η China Life Insurance κράτησε τα σκήπτρα της ανόδου στην αγορά της Κίνας, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,2 δις. δολάρια και το δημοσίευμα της εφημερίδας Economic Journal, σύμφωνα με το οποίο ενδέχεται να πουλήσει μερίδιο στη Citigroup.

Με κέρδη εκλεισε και η Cnooc, Oil & NaturalGas, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στην Ινδία, καθώς το αργό για τα συμβόλαια του Ιουνίου ενισχύθηκε 6,6% τις τελευταίες δύο ημέρες, ξεπερνώντας τα 66 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Αντίθετα, με απώλειες εκλεισαν οι Toyota Motor και Hynix εν μέσω ανησυχιών ότι η ανοδος των τιμών του αργού θα οδηγήσουν υψηλά τα κόστη και θα πλήξουν τις πωλήσεις.

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.