ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακό: Σενάρια διχοτόμησης προ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

15:39 - 05 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Κυπριακό: Σενάρια διχοτόμησης προ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων
Πυκνώνουν οι εξελίξεις αναφορικά με την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, μετά τις επαφές της ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ. των Η.Ε., Τζέιν Χαλ Λουτ, σε Λευκωσία και Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινής», που αναμεταδίδει το sigmalive, τα Η.Ε. επεξεργάζονται διάφορα σενάρια… ευδόκιμης επιτάχυνσης της διαδικασίας, μεταξύ των οποίων και μία ενδεχόμενη νέα συνάντηση των δύο ηγετών στην Κύπρο τον επί θύραις Σεπτέμβριο, πριν από την αναχώρηση του Προέδρου Αναστασιάδη για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γ.Σ. των Η.Ε. 

Δεν αποκλείεται, δε, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού να λάβει χώραν και μία νέα τριμερής, με τη συμμετοχή του Γ.Γ., Αντόνιο Γκουτέρες, και των δύο ηγετών, κάτι που, ωστόσο, αυτήν τη στιγμή, η Λευκωσία θεωρεί ως ένα αρκετά πρόωρο ενδεχόμενο.  

Την ίδια ώρα, σενάρια πέραν της υφιστάμενης διαδικασίας και, ειδικότερα, της λύσης στη βάση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας διερευνούν τα Η.Ε., μεταξύ των οποίων αυτό των δύο κρατών, ενώ, από τις έως τώρα επαφές της κ. Λουτ, δεν διαφαίνεται οιαδήποτε διάθεση τής Άγκυρας να υπαναχωρήσει στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.