ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπιλ Γκέιτς παίρνει θέση για τις εμπορικές εντάσεις

11:36 - 08 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Ο Μπιλ Γκέιτς παίρνει θέση για τις εμπορικές εντάσεις
Oι σημερινές παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις προκαλούν φόβο, υποστήριξε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, λέγοντας πως μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σε συνέντευξη του στο CNBC TV 18, ο κ. Γκέιτς υποστήριξε πως η παγκόσμια οικονομία «τα πηγαίνει σχετικά καλά αυτή την στιγμή», αλλά μπορεί να επηρεαστεί από τους δασμούς.

«Αναμφίβολα τα εμπορικά αυτά ζητήματα προκαλούν φόβο από την άποψη πως αν οι άνθρωποι στραφούν προς τα μέσα, αυξάνοντας τους δασμούς, η παγκόσμια οικονομία δεν θα τα πάει τόσο καλά. Υπάρχουν τεράστια οφέλη από το εμπόριο» σημείωσε ο κ. Γκέιτς.

Η επιβολή επιπλέον δασμών μπορεί να έχει επιπτώσεις για μια σειρά από βιομηχανίες, ειδικά αυτές με πολύπλοκες εφοδιαστικές αλυσίδες, υποστήριξε ο ιδρυτής της Microsoft.

«Η ρητορική ότι εντάξει θα χρησιμοποιήσουμε εμπορικούς δασμούς και θα αναγκάσουμε κάποιον να κάνει κάτι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση» τόνισε, επισημαίνοντας πως από μόνο του αυτό μπορεί να αποτελέσει βάρος στην οικονομική ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.