ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική αναταραχή και διαδηλώσεις με τραυματίες στη Ρουμανία

17:42 - 11 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Πολιτική αναταραχή και διαδηλώσεις με τραυματίες στη Ρουμανία
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια μιας ογκώδους διαδήλωσης εναντίον της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Ρουμανίας.

Στη διαδήλωση βρέθηκαν περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά και τις καταγγελίες περί διαφθοράς στις τάξεις της κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών.

Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, γεγονός που προκάλεσε την οργή τους και οδήγησε σε σοβαρά επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν περισσότερα από 400 άτομα.

Ο κεντροδεξιός πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις, ο οποίος συγκρούεται συχνά με την κεντροαριστερή κυβέρνηση, «καταδίκασε σθεναρά τη βάρβαρη επέμβαση της χωροφυλακής, που ήταν δυσανάλογη σε σχέση με τη συμπεριφορά της πλειονότητας των διαδηλωτών», τονίζοντας πάντως πως «κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη».
«Το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πώς διαχειρίστηκε τα γεγονότα», πρόσθεσε ο Γιοχάνις σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.