ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

35 νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

21:18 - 14 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
35 νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα
Σοκάρει η κατάρρευση οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα. Δεκάδες είναι οι νεκροί, καθώς ένα ολόκληρο τμήμα ης γέφυρας κατέρρευσε και αυτοκίνητα βρέθηκαν στο κενό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους 35.  Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά σπεύδουν στο σημείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και οχήματα κάτω από τα ερείπια .

Σύμφωνα με την Repubblica, οι πρώτες βοήθειες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα ασθενοφόρα της περιοχής και μιλούν για θύματα και δεκάδες τραυματίες.

Η στιγμή της κατάρρευσης

Φορτηγό σταμάτησε στο χείλος της κατεστραμμένης γέφυρας

Οδηγός φορτηγού κατάφερε να σταματήσει το όχημά του, λίγα μόλις μέτρα πριν από το σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα στη Γένοβα.

Οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα, με το φορτηγό να βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα πριν από το κενό.

fort

 

Εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου: H κατάρρευση δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί

Η κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ήταν αδύνατον να προβλεφθεί. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου ASPI, την ώρα που τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Κεραυνός η πιθανή αιτία της κατάρρευσης

Σε «κεραυνό που χτύπησε τη γέφυρα» αποδίδουν αυτόπτες μάρτυρες τη τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, όταν κατέρρευσε μεγάλο κομμάτι οδογέφυρας στη Γένοβα.

«Ήταν λίγο μετά τις 11:30, όταν είδαμε τον κεραυνό να χτυπά τη γέφυρα», είπε ο Πιέτρο Μ. στο πρακτορείο Ansa, «και είδαμε τη γέφυρα να σωριάζεται κάτω».

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων γίνεται αυτή την ώρα ενώ βρέχει.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, μέχρι στιγμής υπάρχουν έντεκα νεκροί, ενώ τρία άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά χάρη στην τεράστια επιχείρηση διάσωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν προκύπτει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία

Κανένας Έλληνας πολίτης δεν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, διαβεβαιώνει η Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η πρεσβεία αναφέρει ότι βρίσκεται «σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 14 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.