ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηχηρές προειδοποιήσεις Fitch για «no deal» Brexit

16:26 - 16 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Ηχηρές προειδοποιήσεις Fitch για «no deal» Brexit
Ολοένα και πιο πιθανό θεωρεί το no deal στο Brexit ο οίκος Fitch, που θεωρεί πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Όπως σημειώνει σε ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης, οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας με την ΕΕ αυξάνει τις πιθανότητες για "no deal", που όπως υπογραμμίζει θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Fitch θεωρεί πως οι ευθύνες βαρύνουν τόσο τη Βρετανία, που δεν έχει συγκεκριμένη γραμμή, καθώς εντός των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ευθύνες, όμως καταλογίζονται και στην ΕΕ, που όπως σημειώνει ο οίκος, θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη ευελιξία.

Οι αναλυτές του οίκου θυμίζουν ότι η Λευκή Βίβλος της Τερέζα Μέι έχει έρθει αντιμέτωπη με σοβαρές επικρίσεις τόσο από τους υπερμάχους του σκληρού Brexit, ως υπερβολικά ενδοτική στις απαιτήσεις των Βρυξελλών, όσο και από εκείνους ήθελαν την παραμονή στην Ε.Ε. ή έστω ένα μαλακό Brexit.

Παράλληλα το Λονδίνο και οι 27 της Ένωσης δεν φαίνεται να υπερβαίνουν τις διαφορές τους σε κίρισιμα ζητήματα και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

«Χωρίς περισσότερη ευελιξία από την Ε.Ε. για το θέμα της ελεύθερης κίνησης αγαθών, κεφαλαίου, υπηρεσιών και ανθρώπων) η Βρετανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τις δικές της κόκκινες γραμμές για τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.