ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Ούτε capital controls, ούτε προσφυγή στο ΔΝΤ

16:54 - 16 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Ούτε capital controls, ούτε προσφυγή στο ΔΝΤ
Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Μπεράκ Αλμπαϊράκ, σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη με 1000 περίπου επενδυτές θέλησε να καθησυχάσει τις αγορές. Είπε πως η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας είναι υπό έλεγχο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής capital controls ή προσφυγής στο ΔΝΤ.

Το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως αυτές οι δύο είναι οι βασικές λύσεις που έχει στη φαρέτρα της η τουρκική οικονομία. Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών (και γαμπρός του Ερντογάν), Μπεράκ Αλμπαϊράκ, έχει ωστόσο διαφορετική άποψη.

Όπως είπε στους επενδυτές, ο τραπεζικός τομέας της χώρας είναι υγιής και ισχυρός, παραπέμποντας στα stress tests των τραπεζών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως σημείωσε, δεν έχουν καταγραφεί μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, υπογραμμίζοντας πως ο τραπεζικός τομέας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την τρέχουσα μεταβλητότητα. Δεσμεύθηκε επίσης πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις τράπεζες και κατέστησε σαφές πως η Άγκυρα δεν έχει εξετάσει σχέδιο επιβολής capital controls.

"Κάτι τέτοιο δεν θα μπει ποτέ στην ατζέντα μας", υπογράμμισε εμφατικά. 

Πρόσθεσε επίσης πως δεν υπάρχουν σχέδια να ζητήσει βοήθεια η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε τέλος μέτρα για την ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας. Όπως ανάφερε, ο έλεγχος του πληθωρισμού αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.