ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόβλεψη σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ σοκάρει την Κωνσταντινούπολη

15:15 - 17 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Πρόβλεψη σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ σοκάρει την Κωνσταντινούπολη
Σοκ έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι προβλέψεις σεισμολόγων που περιμένουν δόνηση άνω των 7 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Μουράτ Νουρλού, επικεφαλής του αρμόδιου για τους σεισμούς τμήματος της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης, της Τουρκίας (AFAD) σημειώνει ότι το ρήγμα της Ανατολίας είναι πιθανό να δώσει σεισμό της τάξης των 7,6 Ρίχτερ μέχρι το 2023. Υπάρχει παράλληλα εκτίμηση για περισσότερα από 30.000 θύματα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Τουρκία είναι μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη, ειδικά στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη κι οι Αρχές προετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Το ρήγμα της Ανατολίας έχει σχεδόν 19 χρόνια να δώσει μεγάλο σεισμό και οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι αναπόφευκτο το ρήγμα να ενεργοποιηθεί μέσα στα επόμενα έτη.

Με την εκτίμηση αυτή συμφωνεί και ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ,  καθηγητής Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ:

«Μέχρι το 2023 θα πρέπει να εκτονωθεί ένας σεισμός της τάξης άνω των 7 Ρίχτερ, (στην Κωνσταντινούπολη) πρέπει να σπάσει αυτό το κομμάτι του ρήγματος γιατί χρόνο με το χρόνο θα μεγαλώνει. Πράγματι αναμένεται ένας μεγάλος σεισμός» σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.