ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στ’ αλεύρι!

11:19 - 20 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στ’ αλεύρι!
«Ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στ’ αλεύρι», σ’ ότι τουλάχιστον αφορά την επιλογή των θεμάτων που θα το απασχολήσουν, για το δεύτερο εξάμηνο του 2018, εμφανίζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Στην επίσημη ανακοίνωση, που «υπερηφάνως» έδωσαν στην δημοσιότητα οι υπηρεσίες ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, προγραμματισμένες συζητήσεις ή αποφάσεις, για θέματα που «ζεματάνε» τον μέσο ευρωπαίο πολίτη, όπως είναι η διογκούμενη φτώχεια, η αυξανόμενη ανεργία των νέων και η άνοδος των λαϊκιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ανάμεσα στις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ, που θα παρουσιάσει στην Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωβουλής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, περιλαμβάνονται κυρίως η ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, η ανάπτυξη και η μετανάστευση.

Με την …ιεράρχηση αυτών των «προτεραιοτήτων» της ΕΕ να γίνεται, για να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2019!

Και το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα συνεχισθούν οι συζητήσεις με ευρωπαίους ηγέτες, για «το Μέλλον της Ευρώπης», όσο κι’ αν αυτό φαίνεται σκοτεινό και δυσοίωνο, μέσα στην παλλόμενη παγκόσμια σκακιέρα.

Θα μπορούσε να συνιστά και πρόκληση της νοημοσύνης των ευρωπαίων πολιτών ότι, το Ευρωκοινοβούλιο «κόπτεται» ν’ αλλάξει την νομοθεσία της ΕΕ για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, να επιτύχει την μείωση των υπεραστικών κλήσεων εντός της ΕΕ και η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Σώματος

Αλληλεγγύης, στο οποίο θα συμμετέχουν εθελοντικά (προφανώς άνεργοι) νέοι, για να στηρίξουν κάποιες ευρωπαϊκές κοινότητες.

…και βέβαια η απονομή των βραβείων Luxκαι «Ζαχάρωφ», στην καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία του 2018 και στον καλύτερο-η υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.