ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Το κάπνισμα η σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην ΕΕ

18:44 - 21 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Το κάπνισμα η σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην ΕΕ
Το κάπνισμα αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία στην ΕΕ, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην ΕΕ.

Ευθύνεται για περίπου 700.000 θανάτους τον χρόνο, με το περίπου 50% των καπνιστών να πεθαίνει πρόωρα (κατά μέσο όρο 14 χρόνια νωρίτερα).

Η Κομισιόν ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνας σημειώνει πως παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των καπνιστών στην ΕΕ εξακολουθεί να είναι υψηλό. Το 28% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ και το 29% των νεαρών Ευρωπαίων ηλικίας 15-24 ετών καπνίζουν.

Στο ενημερωτικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρονται ακόμα τα μέτρα που λαμβάνονται κατά του καπνίσματος. Στις κανονιστικές ρυθμίσεις των προϊόντων καπνού στην αγορά της ΕΕ (π.χ. συσκευασία, επισήμανση και συστατικά), στους περιορισμούς στη διαφήμιση των προϊόντων καπνού, στη δημιουργία χώρων όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, στα φορολογικά μέτρα και δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου και στις αντικαπνιστικές εκστρατείες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.