ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ένα τρίτο των τροφίμων παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια!

13:50 - 22 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Το ένα τρίτο των τροφίμων παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια!
Ολοένα και αυξάνοντα τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του Boston Consulting Group (BCG).

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο σε ολόκληρο τον κόσμο έως το 2030 και θα ξεπεράσουν τους δύο δισ. τόνους ετησίως.

Οι συντάκτες της έρευνας προειδοποιούν πως η μεγάλη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και οι αλλαγές των συνηθειών στα αναπτυσσόμενα κράτη, θα προκαλέσουν μία «απίστευτη» κρίση.

«Προβλέπουμε μια πραγματική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ο Έσμπεν Χέγκνσολτ, ένας από τους συντάκτες της σχετικής μελέτης.

«Οι ποσότητες των απορριμμάτων και οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχουν είναι σοβαρές αν δεν αλλάξουμε πορεία. Όταν αγωνιζόμαστε κατά της απώλειας και της απόρριψης τροφίμων, αγωνιζόμαστε ταυτοχρόνως κατά της πείνας, της φτώχειας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Περίπου ένα τρίτο των τροφίμων σε όλο τον κόσμο πάει χαμένο ή πετιέται ετησίως. Σήμερα πετάμε 1,6 δισεκατ. τόνους τροφίμων ετησίως, αξίας περίπου 1,2 τρισεκατ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.