ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ θέλει Γερμανό στην προεδρία της Κομισιόν-Θυσιάζει τον Βάιντμαν

13:59 - 23 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Η Μέρκελ θέλει Γερμανό στην προεδρία της Κομισιόν-Θυσιάζει τον Βάιντμαν
Δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ βάζει σε προτεραιότητα την Προεδρία της Κομισιόν και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη θέση του Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, εδώ και καιρό είναι γνωστό πως υπήρχαν σχέδια για προώθηση του Γενς Βάιντμαν στο τιμόνι της ΕΚΤ.

Ωστόσο, αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν "καίγεται" τόσο για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά την ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να δει έναν Γερμανό στη θέση του Προέδρου της Κομισιόν.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η νέα προτεραιότητα της Μέρκελ», αναφέρει πως αν και ο ίδιος ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ εξέφρασε την προθυμία του να διεκδικήσει τη θεση του επικεφαλής της ΕΚΤ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν τελικά η Μέρκελ θα θελήσει να προωθήσει την υποψηφιότητα. 

Και τούτο γιατί η ΕΚΤ δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Μέρκελ, εξηγεί η εφημερίδα, επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 λήγει η θητεία όχι μόνο του Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ, αλλά και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προκειται για θέση, που έχει πολύ μεγαλύτερο πολιτικό βάρος, σχολιάζει η Ηandelsblatt. 

Επίσης, ο Βάιντμαν δεν είναι εξαιρετικά δημοφιλής και η Μέρκελ φοβάται ότι μπορεί να τον στηρίξει και τελικά να χάσει. Κάτι που θα μοιάζει με ήττα.

Βέβαια και για την Κομισιόν τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει πολύ έναν Γάλλο στη συγκεκριμένη θέση και ο Πιερ Μοσκοβισί είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται ήδη πολύ έντονα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.