ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στα βαθιά» ο Τραμπ-«Σοβαρεύουν» τα σενάρια καθαίρεσης

07:33 - 24 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
«Στα βαθιά» ο Τραμπ-«Σοβαρεύουν» τα σενάρια καθαίρεσης
Σενάρια καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ, διαρρέονται κατά καιρούς στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, όμως, η κατάσταση μοιάζει να είναι πραγματικά δύσκολη για τον Αμερικανό Πρόεδρο, που όπως σημειώνει και το περιοδικό "Time" με ένα πολύ "δυνατό" πρωτοσέλιδο βρίσκεται πια "στα βαθιά".

Δύο πρώην στενοί συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στην "αγκαλιά" της δικαιοσύνης και οι αποκαλύψεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν και ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ, είναι έτοιμοι να τον "κάψουν".

Ο μεν Κοέν ισχυρίζεται ότι πλήρωσε δύο γυναίκες πριν τις προεδρικές εκλογές στα τέλη του 2016 για να μην προβούν σε αποκαλύψεις για τον Τραμπ, ο δε Πολ Μάναφορτ κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για οικονομικά εγκλήματα και φοροδιαφυγή.

Μπορεί, όμως, πράγματι να καθαιρεθεί ο Τραμπ;

Πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ θεωρούν πως η καθαίρεση του Προέδρου ή η εξαναγκαστική παραίτησή του δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη. Υπάρχουν, όμως και άλλοι που δεν τραβούν τόσο πολύ το σχοινί. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται. Η καθαίρεση ή όχι του Τραμπ θα κριθεί πάντως σε μεγάλο βαθμό από δύο παραμέτρους. Αρχικά, από το αν τελικά οι Κοέν και Μάναφορτ, θα προβούν σε ακόμη πιο σκληρές αποκαλύψεις κατά του Αμερικανού Προέδρου και φυσικά από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2018. Αναλυτές εκτιμούν πως αν εκεί έχουμε βαριά ήττα των Ρεπουμπλικανών, η οποία συνδυαστεί με νέες δυσάρεστες αποκαλύψεις, τότε μπορεί ο Τραμπ να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Αυτό σημειώνει και το περιοδικό Time, που δείχνει τον Τραμπ ουσιαστικά να "πνίγεται" στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο. Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου και κεντρικό του θέμα προβάλλουν οι αναταράξεις στο Λευκό Οίκο, μετά την παραδοχή ενοχής του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κόεν.

«Ακόμα και σε μια προεδρία που σημαδεύτηκε από σουρεαλιστικές στιγμές, το σκηνικό ήταν συνταρακτικό», αναφέρει το περιοδικό, που δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι οι αποκαλύψεις του Κόεν ότι πλήρωσε δύο γυναίκες για να εξαγοράσει τη σιωπή τους με στόχο να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές ήρθαν λίγη ώρα μετά την καταδίκη του πρώην υπεύθυνου για την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, για οικονομικά εγκλήματα τα όποια διερευνώνται από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

time
Τι λέει ο ίδιος ο Τραμπ

Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσουμε πως η κατάσταση είναι τέτοια στις ΗΠΑ, που και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη στο... αγαπημένο του τηλεοπτικό δίκτυο Fox, που τον στηρίζει όλο αυτό το διάστημα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τραμπ, ουσιαστικά "απείλησε" πως "αν καθαιρεθώ, οι αγορές θα καταρρεύσουν", ενώ σε "μία κρίση μετριοφροσύνης" πρόσθεσε πως «Δεν ξέρω πώς μπορεί να καθαιρεθεί κάποιος που κάνει σούπερ δουλειά»!

Τι λένε τα γραφεία στοιχημάτων

Και τα γραφεία στοιχημάτων, όμως, παγκοσμίως δεν αποκλείουν πια το ενδεχόμενο καθαίρεσης του Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα, η πρόβλεψη ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του, το 2021, είτε μέσω παραίτησης, είτε καθαίρεσης, έχει φτάσει στα επίπεδα του 44%.

Σε ποσοστό 40% μάλιστα, έχει ανέβει η πρόβλεψη ότι ο Τραμπ θα καθαιρεθεί μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά και τα τελευταία γκάλοπ, που εμφανίζουν τους Δημοκρατικούς να επικρατούν των Ρεπουμπλικανών στις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 24 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.