ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία Μνούτσιν για εμπορική συμφωνία με τον Καναδά

16:03 - 28 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Αισιοδοξία Μνούτσιν για εμπορική συμφωνία με τον Καναδά
Την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει η ανανεωμένη συμφωνία με τον Καναδά σύντομα, ακόμη και αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

«Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση προς τα εμπρός για το εμπόριο», σημείωσε στο CNBC, μία μέρα μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας με το Μεξικό.

 

Η επαναδιαπραγμάτευση της Nafta ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Ντόναλντ Τραμπ, που συχνά εκφράζει παράπονα για τις άδικες προς τις ΗΠΑ συμφωνίες.

 

Το επόμενο βήμα είναι να γίνει διαπραγμάτευση με τον Καναδά, γεγονός που ο Μνούτσιν είπε ότι πιστεύει πως θα γίνει.

 

«Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να συμφωνήσει ο Καναδάς γρήγορα», σημείωσε. «Είναι μία σπουδαία συμφωνία για τους Αμερικανούς εργαζόμενους… Πρόκειται για περισσότερο εμπόριο για τις αμερικανικές εταιρείες, για τα αγαθά και τις υπηρεσίες και σε αυτό επικεντρωνόμαστε».

 

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Καναδά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις δύο άλλες προτεραιότητές της: την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

 

«Έχουμε υπάρξει πολύ σαφείς. Χρειαζόμαστε καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Κίνας, χρειαζόμαστε αμοιβαίο εμπόριο», είπε ο Μνούτσιν.

 

«Αυτά είναι θέματα στα οποία οι σύμμαχοί μας στο G-7 συμφωνούν μαζί μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.