ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Το όνειρο του Πούτιν είναι η διάλυση της ΕΕ

12:11 - 03 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Μακρόν: Το όνειρο του Πούτιν είναι η διάλυση της ΕΕ
Στις 9 Σεπτεμβρίου διεξάγονται εκλογές στη Σουηδία, με τον κίνδυνο της επικράτησης του ακροδεξιού, Τζίμι Άκεσον, να είναι ορατή. Ο Γάλλος Πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT Television και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Αυτό το πρόσωπο δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία και τις αξίες σας» είπε ο Μακρόν απευθυνόμενους στους Σουηδούς, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές και δημοσκόποι θεωρούν δεδομένη τη μεγάλη άνοδο των Σουηδών Δημοκρατών, ενός εθνικιστικού κόμματος, με ρίζες στο κίνημα της υπεροχής της λευκής φυλής, του οποίου ηγείται ο Άκεσον.

Ο τελευταίος πρόσφατα μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Εμανουέλ Μακρόν να σχολιάζει πως το όραμα του Πούτιν είναι να διαλύσει την Ευρώπη και ότι η Ρωσία δεν σέβεται υπό τη διακυβέρνησή του δεν σέβεται τις ίδιες αξίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την υπόλοιπη ήπειρο. 

«Σέβομαι τον Βλαντιμίρ Πούτιν και είμαι εκ των ηγετών που λένε ότι θα πρέπει να οικοδομήσουμε μία νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας και άμυνας. Πρέπει να συζητήσουμε με τη Ρωσία. Ωστόσο το όνειρο του Πούτιν είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.