ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ιταλοί λαϊκιστές ηγέτες υπέρ μεγαλύτερου ελλείμματος- Αψηφούν τον ΥΠΟΙΚ

14:58 - 03 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Οι Ιταλοί λαϊκιστές ηγέτες υπέρ μεγαλύτερου ελλείμματος- Αψηφούν τον ΥΠΟΙΚ
Οι ανάγκες των ψηφοφόρων πρέπει να προηγηθούν των περιορισμών στις δαπάνες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένουν οι λαϊκιστές ηγέτες της Ιταλίας, αψηφώντας τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Ο προϋπολογισμός του επομένου έτους θα φέρει το έλλειμμα σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό και θα διαμορφωθεί κοντά στο ανώτατο όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Matteo Salvini σε εκδήλωση την Κυριακή στη Βόρεια Ιταλία. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «σεβαστεί όλα τα εμπόδια που θέτειη Κομισιόν, αλλά η ευημερία των Ιταλών πολιτών έρχεται πρώτα».

 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης συνασπισμού ήταν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών όλο το καλοκαίρι, με τις αποδόσεις των ομολόγων να οδηγούνται υψηλότερα ως αποτέλεσμα των ακριβών προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης συνασπισμού.

 

Την Παρασκευή, η Fitch Ratings επικαλέστηκε τις ανησυχίες για τον προϋπολογισμό καθώς υποβάθμισε το outlook για την ιταλική οικονομία σε «αρνητικό» από «σταθερό».

 

Τα ιταλικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται 5 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,19%, αποτυπώνοντας την ανακούφιση ότι η "ετυμηγορία" της Fitch δεν ήταν πιο αυστηρή.

 

Υπενθυμίζεται πως όταν ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, την 1η Ιουνίου, η απόδοση διαμορφωνόταν στο 2,7%.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria, προσπαθεί να συγκρατήσει τις δημόσιες δαπάνες, και σε συνέντευξή του στη La Repubblica, δήλωσε ότι τα ομόλογα θα αυξηθούν περαιτέρω όταν οι επενδυτές μάθουν τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού του επομένου έτους. "Η σταθερότητα του προϋπολογισμού θα τηρηθεί", τόνισε.

 

Ο Tria, προσπαθεί να συγκρατήσει τις φιλοδοξίες των Salvini και Di Maio, αν και στερείται του πολιτικού βάρους των δύο ηγετών των λαϊκιστικών κομμάτων. Η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει νέους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, και να υποβάλει το σχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.