ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ Αιγύπτου: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση στις αναδυόμενες

16:32 - 05 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
ΥΠΟΙΚ Αιγύπτου: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση στις αναδυόμενες
Η Αίγυπτος μπορεί να μπορεί να διαχειριστεί τις αιτίες που έχουν οδηγήσει σε κρίση τις αναδυόμενες οικονομίες, αρκεί οι συνθήκες που προκαλούν την κρίση να μην επιδεινωθούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, μιλώντας στο CNBC.

Ο Mοχάμεντ Μάαιτ, εξήγησε τι σημαίνει για τη χώρα του η τρικυμία στις αναδυόμενες αγορές.

 

«Πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, είμαστε σε θέση μέχρι τώρα να απορροφήσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις ... Η οικονομία της Αιγύπτου έχει τον τρόπο για να αντιμετωπίσει την κρίση. Πρέπει να είμαι πολύ ειλικρινής - μέχρι ενός ορίου», δήλωσε ο Μαάιτ.

 

Αυτή τη στιγμή η Αίγυπτος απολαμβάνει την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη εδώ και μια δεκαετία, με τον ρυθμό ανάπτυξης τον Ιούλιο να ανέρχεται 5,3%, σε σύγκριση με 4,2% το προηγούμενο έτος.

 

Η χώρα των 90 εκατομμυρίων εισήλθε σε περίοδο ανάκαμψης, περισσότερο από επτά χρόνια μετά την εξέγερση του 2011 και μια σειρά αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων που συντάραξαν τη χώρα.

 

Ωστόσο, τα μέτρα λιτότητας οδήγησαν έχουν δημιουργήσει κοινωνική δυσαρέσκεια, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας στο CNBC, ενώ η διαφθορά, η εγκληματικότητα και οι ανεπαρκής παροχής κοινωνικών υπηρεσιών μαστίζουν την αιγυπτιακή κοινωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.