ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες δημοσκοπικές απώλειες για τον κυβερνητικό σχηματισμό της Μέρκελ

10:41 - 09 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Νέες δημοσκοπικές απώλειες για τον κυβερνητικό σχηματισμό της Μέρκελ
Δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild δείχνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Άνγκελα Μέρκελ περνά δύσκολες ώρες και δεν πείθει τον γερμανικό λαό.

Τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, CDU, CSU και SPD βρίσκονται πλέον με σημαντικά μικρότερα ποσοστά σε σχέση με αυτά που πήραν στις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, το CDU της Ανγκελα Μέρκελ και το «αδελφό» βαυαρικό κόμμα CSU έχασαν μία μονάδα μέσα σε μία εβδομάδα και είναι στο 29%. Το SPD από την άλλη- ο κυβερνητικός εταίρος- υποχώρησε δύο μονάδες, πέφτοντας στο 17%. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές που είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο, τα CDU/CSU συγκέντρωσαν 32,9% και το SPD 20,5%.

Η κόντρα Μέρκελ - Ζεεχόφερ φαίνεται πως προκαλεί ζημιά στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τον γερμανικό λαό να εισπράττει την ένταση στις σχέσεις και την αστάθεια εντός της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, στο 15%. Το ποσοστό του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) αυξήθηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 10%. Το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 14%, όπως και αυτό των φίλα προσκείμενων στον επιχειρηματικό κόσμο Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στο 9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.