ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέφτουν» λίρα και ομόλογα στην Τουρκία

15:04 - 10 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
«Πέφτουν» λίρα και ομόλογα στην Τουρκία
«Πέφτουν» η τουρκική λίρα και τα ομόλογα, έπειτα από το ράλι που πυροδοτήθηκε μετά από τις προσδοκίες που καλλιέργησε η τουρκική κεντρική τράπεζα και ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών για μια αύξηση των επιτοκίων.

Τη Δευτέρα το νόμισμα υποχώρησε για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες έναντι του δολαρίου, καθώς τα στοιχεία εμφάνισαν ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 5,2% στο β΄ τρίμηνο, μετά από το αναθεωρημένο 7,3% στους τρεις προηγούμενους μήνες. Οι προοπτικές για την οικονομία παραμένουν δυσοίωνες, ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής αναμένεται να επεκτείνουν έναν ακόμη κύκλο σύσφιξης όταν συναντηθούν την Πέμπτη.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο κατά άλλες 300 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

 

Η λίρα υποχώρησε 1,4% στις 6,4969 έναντι του δολαρίου, προτού περιορίσει την πτώση στο 0,4%, καθώς το δολάριο παρέδωσε κάποια από τα κέρδη του.

 

Η απόδοση στο 10ετές ομόλογο της Τουρκίας, αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης στο 19,75%, αφού υποχώρησε κατά 221 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.