ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωκοινοβούλιο για τα θύματα από καταστροφές

10:34 - 11 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωκοινοβούλιο για τα θύματα από καταστροφές
Ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν όσους χάθηκαν στις καταστροφές στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι τήρησαν ο πρόεδρος Tajani και οι ευρωβουλευτές στην έναρξη της συνόδου στο Στρασβούργο.

Αναφερόμενος στις καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Πρόεδρος Tajani μνημόνευσε εκείνους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τον Ιούλιο, που άφησαν πίσω τους πάνω από 90 νεκρούς και 200 τραυματίες. Περισσότερες από χίλιες κατοικίες καταστράφηκαν, με βαρύτατες συνέπειες και για το περιβάλλον και για την οικονομία.

Η Σουηδία επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σημάδι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος. Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στήριξε τις προσπάθειες αντιμετώπισης των καταστροφών σε ολόκληρη την Ευρώπη με ελικόπτερα, πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό - γνήσιο παράδειγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Στην Ιταλία, η κατάρρευση της γέφυρας Morandi κοντά στη Γένοβα στις 14 Αυγούστου στοίχισε τη ζωή σε 43 άτομα, ενώ εκατοντάδες έχασαν τα σπίτια τους. «Ελπίζω ότι θα αναληφθεί η πολιτική ευθύνη και ότι θα δρομολογηθούν σύντομα προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της γέφυρας, ενός από τους κόμβους του πανευρωπαϊκού μεταφορικού δικτύου TEN-T», δήλωσε ο Πρόεδρος Tajani.

Την τραγωδία στη Γένοβα ακολουθήσαν πολύνεκρες πλημμύρες στην Καλαβρία και ο Πρόεδρος σημείωσε πως ελπίζει ότι οι πόροι που θα διατεθούν από την ΕΕ θα αξιοποιηθούν εποικοδομητικά για την ανασυγκρότηση αυτής της περιοχής.

Ο Πρόεδρος Tajani εξέφρασε, τέλος, τα συλλυπητήρια του Κοινοβουλίου στις οικογένειες των θυμάτων αυτών των καταστροφών.

Όσον αφορά στις αλλαγές στην ημερήσια διάταξη, τη Δευτέρα θα γίνει η συζήτηση για τις πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική, η οποία προστίθεται ως πέμπτο σημείο, μετά το σημείο για τα ειδικά μέτρα για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει πρόταση ψηφίσματος με ψηφοφορία την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.