ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τέσσερις τουρκικές τράπεζες

18:21 - 11 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τέσσερις τουρκικές τράπεζες
Στην υποβάθμιση τεσσάρων τουρκικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Anadolubank AS και Fibabanka Anonim Sirketi (Fiba) όπου τις έβαλε BB- από B+, την Sekerbank T.A.S. (Seker) που βαθμολογήθηκε με B από B+ και την Odeabank A.S. (Odea) που αξιολογήθηκε με B από BB-.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης οι υποβαθμίσεις  αντανακλούν τους αυξημένους κινδύνους για την απόδοση των τραπεζών, την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση, τη ρευστότητα και τα χρηματοδοτικά προφίλ μετά την πρόσφατη περίοδο μεταβλητότητας της αγοράς, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο σκληρής προσγείωσης για την οικονομία και επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος.

«Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν σημαντικοί δεδομένης της μη προβλεψιμότητας του πλαισίου πολιτικής και των μεγάλων αναγκών εξωτερικής χρηματοδότησης της Τουρκίας» προσθέτει η Fitch.

Εξάλλου, οι αρνητικές προοπτικές των τραπεζών αντανακλούν το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος, γεγονός που θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στα οικονομικά των τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.