ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Συντηρητικοί θέλουν να «εκθρονίσουν» τη Μέι

10:30 - 12 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Συνάντηση με μενού την ίδια την επικεφαλής τους Τερέζα Μέι και το πώς θα την εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία είχαν τη νύχτα περίπου 50 συντηρητικοί βουλευτές, μέλη του κόμματός της.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG), συναντήθηκαν την νύχτα και συζήτησαν ανοιχτά το μέλλον της Τερέζα Μέι ως ηγέτη. Οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές αναμένεται αργότερα να αποκαλύψουν και μία πρόταση που λένε πως αποτελεί λύση στο θέμα του ιρλανδικού συνόρου, που έχει αναδειχθεί σε «αγκάθι» των συνομιλιών.

Ορισμένοι από τους βουλευτές δήλωσαν ότι έχουν ήδη απευθύνει επιστολές μομφής προς την Μέι, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντηρητικού Κόμματος, εκλογή για την ηγεσία μπορεί να προκληθεί εάν το 15% των βουλευτών των Τόρις, που σήμερα είναι 48, ζητήσουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ERG έχει απορρίψει τα σχέδια της Μέι σύμφωνα με τα οποία η Βρετανία θα παραμείνει ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα προϊόντα μετά την έξοδό της από την ΕΕ τον προσεχή Μάρτιο, αλλά αντιμετωπίζει επικρίσεις για το ότι δεν κατόρθωσε να διατυπώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.