ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στην «έξοδο» από το βρετανικό χρηματιστήριο βρίσκεται η Unilever

11:14 - 13 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Κοντά στην «έξοδο» από το βρετανικό χρηματιστήριο βρίσκεται η Unilever
Την αποχώρησή της από το βρετανικό χρηματιστήριο βλέπει η Unilever, εάν ο κολοσσός λάβει το «πράσινο φώς» των μετόχων του και προχωρήσει στη σύσταση νέας εταιρείας με έδρα το Ρότερνταμ.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής των προϊόντων Dove και Lipton αναφέρει ότι πρόκειται για μια καθαρά επιχειρηματική κίνηση, με στόχο τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης που θα ενισχύσει την ευελιξία της στο πλαίσιο συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ωστόσο, η απόφαση της Unilever τον περασμένο Μάρτιο να καταστήσει το Ρότερνταμ ως την κύρια έδρα της εταιρείας προκάλεσε διαμάχη στη Βρετανία. Οι πολέμιοι της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ προειδοποίησαν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένδειξη της απώλειας πίστης στη χώρα. Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του Brexit, αντέτειναν την πάγια δέσμευση της Unilever για διατήρηση τόσο του προσωπικού όσο και της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αναμενόμενη τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών σε Λονδίνο θα είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες συναλλαγές στις μετοχές της New Unilever στο Ρότερνταμ να ξεκινούν από τη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.