ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η επόμενη κρίση έρχεται απ'τις αναδυόμενες και τον εμπορικό πόλεμο»

12:49 - 17 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
«Η επόμενη κρίση έρχεται απ'τις αναδυόμενες και τον εμπορικό πόλεμο»
Ο κίνδυνος μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης αυξάνεται από τα οικονομικά προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές και από τον εξελισσόμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, σχολιάζει ο CEO του νοτιοκορεάτικου επενδυτικού fund Korea Investment Corporation (KIC).

Καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, η αμερικανική Federal Reserve αλλά και άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο προσπαθούν να συσφίξουν την νομισματική τους πολιτική, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια ξαφνική "έλλειψη ρευστότητας" σε κάποιες αναδυόμενες αγορές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του fund, Heenam Choi στο CNBC.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, όταν μια χώρα εμφανίζει έλλειψη ρευστότητας τότε οι οικονομικές συνθήκες είναι τόσο σφιχτές, που ο δανεισμός καθίσταται δυσκολότερος, επιβαρύνοντας την κατανάλωση και τις επενδύσεις, γεγονός που τελικά πλήττει την οικονομική ανάπτυξη.

 

"Πέραν των συνθηκών σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, υπάρχουν και άλλοι μη οικονομικοί παράγοντες: εννοώ τον εμπορικό πόλεμο, τις εμπορικές διαμάχες και τους γεωπολιτικούς κινδύνους που μπορεί να αποτελέσουν μια πιθανή λίστα παραγόντων που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Choi, το fund του οποίου διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 134,1 δις. δολαρίων, προσθέτοντας ότι η επίλυση των εμπορικών διαφορών ΗΠΑ-Κίνας δεν θα είναι εύκολη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 17 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.