ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Ένα άτακτο Brexit θα «ψαλιδίσει» την ανάπτυξη της Βρετανίας

13:36 - 17 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Ένα άτακτο Brexit θα «ψαλιδίσει» την ανάπτυξη της Βρετανίας
Τη συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας «βλέπει» η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Μια πιο αποδιοργανωμένη αναχώρηση θα έχει πολύ χειρότερα αποτέλεσματα», δήλωσε, καθώς το ΔΝΤ παρουσίασε μια έκθεση για την οικονομία της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι η οικονομία θα συρρικνόνονταν σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, σε σύγκριση με τη σημερινή ομαλή ενιαία αγορά, όλα τα πιθανά σενάρια του Brexit θα έχουν κόστος για την οικονομία και σε μικρότερο βαθμό για την ΕΕ», ανέφερε.

«Όσο μεγαλύτερα είναι τα εμπόδια για το εμπόριο στη νέα σχέση, τόσο πιο δαπανηρή θα είναι», είπε. «Αυτό πρέπει να είναι αρκετά προφανές, αλλά φαίνεται ότι μερικές φορές δεν είναι» σημείωσε.

Η Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ αναμένει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ανάπτυξη μόνο κατά 1,5% φέτος και το επόμενο έτος. Τα αποτελέσματα του Brexit είναι ο κύριος λόγος αυτής της επιβράδυνσης, είπε.

Αυτές οι προβλέψεις βασίζονται στην υπόθεση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήγουν σε συμφωνία, υπενθύμισε η Λαγκάρντ. Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είχε πιο διαταραγμένα αποτελέσματα στην ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.