ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Έρχονται μέτρα για την «αποσυμφόρηση» των τραπεζών από NPLs

13:52 - 17 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Τουρκία: Έρχονται μέτρα για την «αποσυμφόρηση» των τραπεζών από NPLs
Μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη συσσώρευση των κόκκινων δανείων που προκύπτει από την πτώση της λίρας και την αύξηση των επιτοκίων, θα ανακοινώσει η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Το σχέδιο θα επιδιώξει να μετριάσει την ανάγκη για κεφαλαιακές ενισχύσεις και θα προτείνει την μεταφορά των NPLs σε μια κρατική οντότητα. Το σχέδιο πρόκειται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πηγές.

 

Οι μετοχές των τουρκικών τραπεζών κατέγραψαν ράλι με την προοπτική αυτή. Ακόμη και πριν από τη νομισματική κρίση που επιδεινώθηκε τον Αύγουστο, οι τράπεζες της Τουρκίας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια.

 

Τα μέτρα συζητήθηκαν σε μια σειρά συναντήσεων μεταξύ τραπεζικών στελεχών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε μια εκ των πηγών του πρακτορείου.

 

Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak αναμένεται να ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα με δημοσιονομικούς και μακροοικονομικούς στόχους για τα επόμενα τρία χρόνια, και η βοήθεια προς τις τράπεζες πιθανότατα θα ανακοινωθεί τότε, τόνισαν οι πηγές.

 

Η λίρα διαμορφώνεται σήμερα στις 6,297 έναντι ενός δολαρίου, υποχωρώντας κατά 2.08%.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 17 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.