ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

10:23 - 27 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σε αρνητικό εδαφος εκλεισαν οι συνεδριάσεις των ασιατικών αγορών, μετά την απροσδόκητη κάμψη στη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας και την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,17% στις 17.400,41 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,76% στις 20.510,20 μονάδες, ενώ στη Νότιο Κορέα ο Kospi εκλεισε στις 1.542,52 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,68%.

Οι τίτλοι της Mitsubishi UFJ Financial Group σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα ανω του ετους, λόγω των ανησυχιών ότι η μειωμένη παραγωγή και η μείωση των τιμών καταναλωτή θα αποθαρρύνουν την τράπεζα από το να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Σε πτωτική τροχιά και η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλουργική στον κόσμο, λόγω της υποχώρησης των τιμώντων μετάλλων στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 12 εβδομάδων.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια δανεισμού, ενώ ενδέχεται αργότερα να ανακοινώσει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα σημειωθεί μετά από αρκετούς μήνες.

Η China Life Insurance κράτησε τα σκήπτρα της πτώσης στη χρηματαγορά της Κίνας, ενώ με απώλειες εκλεισαν και το χρηματιστήριο της Ινδονησίας.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.