ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι δασμοί από ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ.

08:52 - 18 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Νέοι δασμοί από ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ.
Την επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα, αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι επιβάλλονται σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα επιπρόσθετοι δασμοί ύψους 10% μέχρι το τέλος της χρονιάς, που κατόπιν θα αυξηθούν στο 25%.

Η Ουάσιγκτον διαμήνυσε παράλληλα ότι θα επιβληθούν δασμοί σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας άλλων 267 δισ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο ανταποδώσει. Εάν η Κίνα προχωρήσει στη λήψη μέτρων αντιποίνων εναντίον αμερικανών αγροτών ή εναντίον αμερικανικών βιομηχανιών, «θα προχωρήσουμε αμέσως στην τρίτη φάση, η οποία είναι οι δασμοί σε επιπρόσθετα εισαγόμενα προϊόντα αξίας κατά προσέγγιση 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η επιβολή των δασμών στα προϊόντα αυτά θα τεθεί σε εφαρμογή την 24η Σεπτεμβρίου και το ύψος τους θα αυξηθεί στο 25% από 1ης Ιανουαρίου 2019, ώστε να δοθεί χρόνος σε αμερικανικές εταιρείες να προσαρμόσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους στρέφοντάς τις σε άλλες χώρες, όπως διευκρίνισε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.