ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία διευκολύνει την πολιτογράφηση για να στηρίζει την οικονομία

12:40 - 19 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Η Τουρκία διευκολύνει την πολιτογράφηση για να στηρίζει την οικονομία
Σε πολύ μεγάλη χαλάρωση των κριτηρίων για τους ξένους που θέλουν να γίνουν Τούρκοι πολίτες, προχώρησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανονισμούς που δημοσιεύθηκαν από την επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, μείωσε την απαιτούμενη αξία των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου σε ξένο νόμισμα, των τραπεζικών καταθέσεων, της ιδιοκτησίας ή των τουρκικών ομολόγων που πρέπει να κατέχει ένας αλλοδαπός προκειμένου να γίνει Τούρκος πολίτης (να καλύπτει μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις).

 

Συγκεκριμένα, το ποσό της απαιτούμενης επένδυσης σε πάγιο κεφάλαιο μειώθηκε στις 500.000 από τα 2εκατ. δολάρια και το μέγεθος των τραπεζικών καταθέσεων μειώθηκε στις 500.000 δολάρια από τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

 

Η απόφαση ορίζει ότι οι αλλοδαποί μπορούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες εάν έχουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 δολαρίων για τρία χρόνια, ενώ προηγουμένως το ποσό ανερχόταν στα 1 εκατ. δολάρια, και εάν έχουν στην κατοχή τους τουρκικά ομόλογα για τρία χρόνια, αξίας 500.000 δολαρίων, χαμηλότερα από τα 3 εκατ. δολάρια.

 

Επίσης μείωσε κατά το ήμισυ τον αριθμό των εργαζομένων που πρέπει να απασχολεί για να κερδίσει την τουρκική υπηκοότητα, από 100, σε 50 υπαλλήλους.

 

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτά τα μέτρα προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις και να ενισχύσει το νόμισμα που πλήττεται από τις αρχές του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.