ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινεζικά ΜΜΕ: Θα βγούμε ισχυρότεροι από τον εμπορικό πόλεμο

13:39 - 19 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Κινεζικά ΜΜΕ: Θα βγούμε ισχυρότεροι από τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα θα βρει έναν τρόπο να επωφεληθεί από τον πόλεμο δασμών με την Ουάσινγκτον, σχολιάζουν κρατικά μέσα ενημέρωσης, επαναλαμβάνοντας την περιφρόνηση του Πεκίνου ενόψει των νέων εμπορικών μέτρων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

«Για να αντιμετωπιστεί ο εμπορικός πόλεμος, αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνει η Κίνα είναι να επικεντρωθεί στο να κάνει τον δικό της ρόλο καλά», σχολίασε η People's Daily, ένα μέσο που διαχειρίζεται το κυβερνών Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα την Τετάρτη.

 

Η κυβέρνηση του προέδρου Xi Jinping θα χρησιμοποιήσει το stand-off ως ευκαιρία να αντικαταστήσει τις εισαγωγές και να αναπτύξει την προηγμένη βιομηχανία με εξαγωγικό προσανατολισμό, αναφέρει.

 

Το Πεκίνο ανακοίνωσε την Τρίτη ανταποδοτικούς δασμούς ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την τελευταία επιβολή κυρώσεων του προέδρου Ντόλαντ Τραμπ. Τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι θα επιβληθούν δασμοί 10% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα και τελικά θα ανέλθουν στο 25% μέχρι το τέλος του έτους.

 

Το Πεκίνο θα «ξεπεράσει» τον εμπορικό πόλεμο και «θα αναδειχθεί ισχυρότερο», προειδοποίησε το επίσης κρατικό μέσο China Daily.

 

«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να τερματίσουν την εμπορική διαμάχη, θα πρέπει να δείξουν περισσότερη ειλικρίνεια και να υιοθετήσουν μια πιο προσγειωμένη προσέγγιση», ανέφερε η αγγλική έκδοση του China Daily. «Η εμπορική σύγκρουση δεν θα αναγκάσει την Κίνα να υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

 

Πολλοί αναμένουν τώρα ότι ο Τραμπ θα απαντήσει με περαιτέρω κυρώσεις.

 

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «αν η Κίνα προχωρήσει σε αντίποινα θα συνεχίσουμε αμέσως στην τρίτη φάση, η οποία θα είναι δασμοί σε επιπλέον εισαγωγές περίπου 267 δισεκατομμύρια δολαρίων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.