ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες και επιχειρήσεις trading εγκαινιάζουν blockchain πλατφόρμα συναλλαγών

15:52 - 19 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Τράπεζες και επιχειρήσεις trading εγκαινιάζουν blockchain πλατφόρμα συναλλαγών
Την πρώτη πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain για τη χρηματοδότηση του trading εμπορευμάτων εγκαινιάζουν παγκόσμιες τράπεζες και επιχειρήσεις trading, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν την Τετάρτη, η πλατφόρμα θα «τρέχει» από την νέα επιχείρηση που ονομάζεται komgo, με έδρα τη Γενεύη, ενώ αναμένεται να βγει στον αέρα αργότερα φέτος.

 

Στους ιδρυτές της komgo περιλαμβάνονται οι ABN AMRO, BNP Paribas, Citi, Crédit Agricole Group, Gunvor, ING, Koch Supply & Trading, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, Shell, SGS και Societe Generale.

 

Η τεχνολογία blockchain, στην οποία βασίζεται το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, θεωρείται από πολλούς ως λύση στις ελλείψεις του trading, βελτίωση της διαφάνειας και μείωσης του κινδύνου εξαπάτησης.

 

Χρησιμοποιώντας μία κοινή βάση δεδομένων που ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο, δίνει τη δυνατότητα για επεξεργασία και διακανονισμό συναλλαγών σε λίγα λεπτά χωρίς να απαιτείται επαλήθευση από τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο ο trader θα επιταχύνει τις διαδικασίες.

 

Η komgo αρχικά θα χρησιμοποιηθεί στον τομέα της Ενέργειας, με τα πρώτα trades να αφορούν το αργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.