ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Έτοιμη να απορρίψει τη "βελτιωμένη" προσφορά της ΕΕ για τα ιρλανδικά σύνορα

15:55 - 19 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Αναμένεται να απορρίψει μια βελτιωμένη πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πώς θα γίνει η διαχείριση των ιρλανδικών συνόρων μετά το Brexit η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Times.

Η Μέι θα δηλώσει στους ηγέτες της ΕΕ που συναντώνται στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ότι η όποια λύση θα πρέπει να αφορά το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου και οι υφιστάμενες προτάσεις της, το λεγόμενο σχέδιο Τσέκερς, έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν ακριβώς αυτό, ανέφερε το δημοσίευμα.

 

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε χθες ότι η Ένωση είναι διατεθειμένη να δείξει ευελιξία σε ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα μέχρι τώρα, τα σύνορα ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Τα δύο μέρη συμπίπτουν στο ότι δεν πρέπει να υπάρξουν "σκληρά" σύνορα, αλλά αδυνατούν να συμφωνήσουν στο πώς θα γίνει αυτό.

 

"Είμαστε διατεθειμένοι να βελτιώσουμε την πρότασή μας", είπε ο Μπαρνιέ και σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση και η επεξεργασία προτάσεων από την πλευρά της Βρετανίας "συνεχίζεται", ώστε να διευκρινιστεί "ποια αγαθά θα χρειάζονται να ελέγχονται, πού και πότε και από ποιον".

 

Aξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης, ερωτηθείς για το δημοσίευμα των Times, δήλωσε ότι η Βρετανία χαιρετίζει τη δέσμευση της ΕΕ στο να βρεθεί μια λύση για τα σύνορα στην ιρλανδική νήσο μετά το Brexit αλλά η όποια πρόταση δεν μπορεί να διαχωρίζει τη Βόρεια Ιρλανδία από τη βρετανική νήσο.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.