ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χέρια της Citigroup πέρασε το 61% της Nikko Cordial

12:35 - 27 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Την απόκτηση του 61% του μετοχικού κεφαλαίου της Nikko Cordial, της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Citigroup, αποτυγχάνοντας, ωστόσο, να αποκτήσει τον πλήρη ελεγχο της εταιρείας, που είναι και ο απώτερος στόχος της.

Η μετοχή της Nikko σημείωσε ανοδο στα 1,738 γιεν, ξεπερνώντας την προσφορά της Citigroup, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ότι θα αναζητήσει περισσότερες μετοχές. Η Citigroup θα καταβάλει 920 δις. γιεν σε μετρητά στους μετόχους της Nikko, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόταση εξαγοράς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Citigroup πρέπει να αυξήσει το μεριδιό της στα 2/3, ώστε να είναι σε θέση  να συγωνεύσει ή να πουλήσει μονάδες με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Charles Prince, υπό την πιεστική διάθεση των επενδυτών να αυξήσει τα κέρδη και την τιμή των μετοχών της εταιρείας, αποκτά περισσότερα από 100 καταστήματα στην Ιαπωνία.

 Υπενθυμίζεται ότι η Citigroup αύξησε την προσφορά της από 1,350 γιεν ανά μετοχή την 31 Μαρτίου.

Με την εν λόγω απόκτηση, η Citigroup θα μπορέσει να μειώσει τηδιαφορά με την Mitsubishi UFJ Financial Group, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ επιπλέον, θα επιδιώξει την επέκταση της μονάδας investment banking στην Ιαπωνία, μέσω της joint venture με την Nikko.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.