ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο οικονομικό πρόγραμμα στην Τουρκία: Επιβράδυνση της ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεις

15:18 - 20 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Νέο οικονομικό πρόγραμμα στην Τουρκία: Επιβράδυνση της ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεις
Το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μειώνοντας κατά πολύ τους στόχους για ανάπτυξη. Παρουσιάστηκαν επίσης και οι κομβικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, με στόχο να ανακοπεί η καθοδική πορεία της τουρκικής λίρας.

Ο Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε λοιπόν πως ο στόχος για ανάπτυξη το 2018 είναι 3,8%, 2,3 % το 2019, 3,5% το 2020 και 5% έως το 2021.

Η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας για το 2017 ήταν 7,3%.

Σύμφωνα με τον κ. Αλμπαϊράκ «δημιουργήθηκε ομάδα για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται η δημόσια οικονομία, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος».

«Η πρόθεσή μας είναι να υποστηρίξουμε μια διαδικασία σταθεροποίησης των δημοσιονομικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε ορισμένα μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ορθή χρήση των πόρων στον δημόσιο τομέα ξεκινώντας από σήμερα»

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι ο κύριος στόχος είναι να ενισχυθεί ο όγκος των εξαγωγών και η μακροπρόθεσμη παραγωγική ικανότητα της χώρας.

Αναφερόμενος στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ τόνισε η Τουρκία θα δημιουργήσει δύο εκατ. νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος της περιόδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.