ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για «ταπείνωση Μέι» στο Σάλτσμπουργκ, μιλούν τα βρετανικά ΜΜΕ

12:37 - 21 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Για «ταπείνωση Μέι» στο Σάλτσμπουργκ, μιλούν τα βρετανικά ΜΜΕ
Ηττημένη θεωρούν την Τερέζα Μέι τα βρετανικά ΜΜΕ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ύστερα από το δείπνο στο Σάλτσμπουργκ οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι θα πιέσουν για μια συμφωνία για το Brexit τον επόμενο μήνα, αλλά προειδοποίησαν την Μέι ότι, εάν δεν κάνει παραχωρήσεις στο εμπόριο και στα ιρλανδικά σύνορα έως τον Νοέμβριο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας χωρίς συμφωνία.

Για τα βρετανικά μέσα, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. «Έσπασε το Brexit σου», ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Daily Mirror.

Οι βρετανικές εφημερίδες φιλοξένησαν στα πρωτοσέλιδά τους φωτογραφία του Reuters με την Μέι, ντυμένη με ένα κόκκινο σακάκι, να στέκεται προφανώς αμέτοχη και απομακρυσμένη από την ομάδα των κουστουμαρισμένων ανδρών-ηγετών της ΕΕ.

«Ταπεινωμένη η Μέι», ανέφερε η εφημερίδα Guardian. «Ταπείνωση για τη Μέι», ήταν ο τίτλος στην πρώτη σελίδα των Times.

«Διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της Μέι για το Σάλτσμπουργκ καθώς οι ηγέτες της ΕΕ απορρίπτουν τη συμφωνία του Τσέκερς», ανέφερε δημοσίευμα των Financial Times. «Ντροπιαστική απόρριψη για την πρωθυπουργό στο Σάλτσμπουργκ», σύμφωνα με το BBC.

Η Sun προχώρησε ακόμα παραπέρα: «Οι γκάνγκστερ του Ευρώ αιφνιδιάζουν τη Μέι», αναφέρει τίτλος της εφημερίδας, μαζί με μια περιπαικτική φωτογραφία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπου εμφανίζονται ως Αμερικάνοι γκάνγκστερ με όπλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.