ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πρόκληση Ζάεφ:Έχουμε έναν «μακεδονικό λαό» και μια «μακεδονική γλώσσα»

14:00 - 23 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Νέα πρόκληση Ζάεφ:Έχουμε έναν «μακεδονικό λαό» και μια «μακεδονική γλώσσα»
O Μάικ Πενς,αλλά και ο Εμμανουέλ Μακρόν «επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν «μακεδονικό λαό» και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο». Αυτό ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να απευθύνει άλλη μια φορά πρόσκληση για συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου «για ψήφους υπέρ της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας. Μη μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία».

 

Μακρόν: Ψηφίστε τη συμφωνία των Πρεσπών

 

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες της πΓΔΜ απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προτρέποντάς τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ, στο μήνυμα του ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας αναφέροντας ότι εξασφαλίζει το μέλλον της χώρας, προσθέτοντας ότι είναι μια καλή συμφωνία τόσο για την πΓΔΜ, όσο και για ολόκληρη την περιοχή αλλά και την Ευρώπη.

 

"Κανείς δεν έλπιζε ότι θα φτάναμε σε αυτή την συμφωνία πριν μερικούς μήνες. Περιμέναμε 27 χρόνια για αυτή. Αυτή η συμφωνία επετεύχθη γιατί η ηγεσία της χώρας σας και της Ελλάδας επέδειξαν θάρρος. Και για αυτό τον λόγο την στηρίζω απόλυτα και σθεναρά", αναφέρει ο κ. Μακρόν.

 

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, που συντέλεσε αποφασιστικά ώστε να λήξει μια διαφωνία 27 ετών.

 

"Θεωρώ ότι η συμφωνία κατέχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό του μέλλοντος της χώρας" δήλωσε ο κ. Μακρόν που ολοκλήρωσε το μήνυμα του προς του πολίτες των Σκοπίων αναφέροντας "βασίζομαι σε εσάς".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.