ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ:Προθεσμία δύο μηνών στη Βρετανία να αποδώσει δασμούς που απέκρυψε

15:06 - 24 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
ΕΕ:Προθεσμία δύο μηνών στη Βρετανία να αποδώσει δασμούς που απέκρυψε
Προθεσμία δύο μηνών για να αποδώσει 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε δασμούς που προορίζονταν για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, έδωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Κομισιόν, κατηγορώντας το Λονδίνο για απάτη με την οποία επετράπη η είσοδος κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη με την επιβολή χαμηλότερων από τους προβλεπόμενους δασμούς.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση που απευθύνει η Ε.Ε. στην Βρετανία για την υπόθεση αυτή που αφορά το διάστημα 2011-2017 και αποκαλύφθηκε πέρυσι από το Γραφείο Καταπολέμησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με το πόρισμα η Μ. Βρετανία εισήγαγε υφάσματα και άλλα προϊόντα από την Κίνα, για τα οποία δήλωνε χαμηλότερες τιμές προκειμένου να μειώσει το ύψος των εισπραχθέντων δασμών που ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο μήνες περιθώριο. Σε αντίθετη περίπτωση, η Επιτροπή θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, αξιωματούχοι της οποίας υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση καταδίκης του, το Λονδίνο θα επιβαρυνθεί και με βαρύ πρόστιμο.

 

Από την πλευρά της η Μεγάλη Βρετανία ισχυρίζεται ότι δεν φέρει ευθύνη για τις απώλειες, καθώς και ότι το ποσό που διεκδικεί η Ε.Ε. είναι φουσκωμένο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 24 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.