ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praet(ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιστρέφει στον στόχο του

15:31 - 25 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Praet(ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιστρέφει στον στόχο του
Ιδιαίτερα αισιόδοξη ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα επιστρέψει κοντά στον στόχο, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης των μισθών, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet, δείχνοντας έτσι ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να καταργήσει σταδιακά το γιγαντιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

"Τα σημάδια δείχνουν ότι η σύγκλιση του πληθωρισμού προς το στόχο μας έχει βελτιωθεί", ανέφερε ο Praet σε ομιλία του στο Βερολίνο.

 

"Και η υποκείμενη ισχύς της οικονομίας της ευρωζώνης και το γεγονός ότι μια τέτοια ισχύς επηρεάζει όλο και περισσότερο τη διαμόρφωση των μισθών, ενισχύει την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός θα πετύχει τον στόχο της ΕΚΤ", δήλωσε.

 

Οι δηλώσεις αυτές υποδηλώνουν ότι το Νο2 των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως ίσως βρίσκεται σε τροχιά σταδιακής κατάργησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων σύντομα, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις μιας επιβράδυνσης στην ευρωζώνη και πολιτικής αναταραχής σε Ιταλία και Ισπανία.

 

Ο Praet δήλωσε πως βλέπει αυξημένες ενδείξεις πως η αγορά εργασίας της ευρωζώνης γίνεται πιο σφιχτή καθώς υποχωρεί η ανεργία, και ότι αυτό μεταφράζεται σε ισχυρότερη αύξηση των μισθών.

 

Η ΕΚΤ έχει δηλώσει πως η αύξηση των μισθών είναι βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση του πληθωρισμού, τον οποίο η τράπεζα επιθυμεί να διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα του 2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.