ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: «Βλέπει» επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω των εμπορικών συγκρούσεων

11:39 - 27 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: «Βλέπει» επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω των εμπορικών συγκρούσεων
Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο τακτικό οικονομικό της bulletin, ενώ επισημαίνει ότι ο κίνδυνος μιας επέκτασης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω το κλίμα.

"Βραχυπρόθεσμα, το momentum στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί", αναφέρει η ΕΚΤ στο bulletin, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο με τη δήλωση πολιτικής της ΕΚΤ μετά από τη συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου.

 

"Περαιτέρω αυξήσεις των δασμών και αβεβαιότητες για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις, είναι πιθανό να επιβαρύνουν το παγκόσμιο οικονομικό momentum όσο περνάει ο καιρός", πρόσθεσε.

 

Η ΕΚΤ επιβεβαίωσε τα σχέδιά της στη συνεδρίαση, να μειώσει τις αγορές ομολόγων από τον Οκτώβριο προτού τις σταματήσει στο τέλος του χρόνου.

 

Η Τράπεζα επίσης τόνισε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και διατήρησε τις εκτιμήσεις για τις προσδοκίες της αγοράς που κάνουν λόγο για μια μικρή αύξηση των επιτοκίων κάποια στιγμή στο δ΄ τρίμηνο του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.