ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «ανυπόμονος» Κόντε και ο «ξεροκέφαλος» Σαλβίνι

18:12 - 28 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Ο «ανυπόμονος» Κόντε και ο «ξεροκέφαλος» Σαλβίνι
Οι έντονες αντιδράσεις των αγορών, το μίνι κραχ στο ιταλικό Χρηματιστήριο και οι επιδείνωση της εικόνας των ιταλικών ομολόγων δεν... πτοούν την ιταλική κυβέρνηση που επιμένει στο να παρουσιάσει ελλειμματικό προϋπολογισμό στην ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, δηλώνει μάλιστα "ανυπόμονος" να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε είναι πανέτοιμος να παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησής του να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το επόμενο έτος με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Η Ιταλία δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη· είναι κεφάλαιο», δήλωσε ο Κόντε την ώρα που οι αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι έντονες.

Ο Κόντε αρνήθηκε παράλληλα ότι υπάρχει ένταση με τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, διαψεύδοντας τις φήμες περί παραίτησής του. Ο Κόντε δήλωσε ότι μίλησε με τον Τρία στο τηλέφωνο και ότι αυτός τον διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επιμένει πως η συνταγή που επελέγη είναι η σωστή.

«Αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο προϋπολογισμού εμείς θα τραβήξουμε μπροστά», τόνισε ο Σαλβίνι. «Πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας, για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας και για να αυξηθεί η απασχόληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Θα εξηγήσουμε στους ευρωπαίους επιτρόπους ότι μειώνοντας και το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των πολιτών, θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας των νέων», τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν την ώρα που ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου σημείωνε πτώση της τάξης του 4,6%. Παράλληλα, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου άγγιξε το 3,22%.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.