ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Οι Times ανακηρύσσουν νικητή τον Πούτιν

17:18 - 01 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Οι Times ανακηρύσσουν νικητή τον Πούτιν
Νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν έναντι της Δύσης χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ οι Times του Λονδίνου.

«Τόσο η Ρωσία όσο και η Δύση, είχαν ρόλο στο χθεσινό δημοψήφισμα στη "Μακεδονία", το οποίο -σε τεχνικό επίπεδο- αφορούσε την επίσημη ονομασία της πΓΔΜ», γράφουν σε κύριο άρθρο τους οι Times που ανακηρύσσουν νικητή τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το δημοψήφισμα δεν αφορούσε μόνο την επίλυση μιας ετυμολογικής διαμάχης. Αφορούσε και σφαίρες συμφερόντων, τα όρια της επιρροής της Μόσχας στις παραμεθόριες περιοχές της Ευρώπης και την ισχύ προσέλκυσης δυτικών θεσμών. Κρίνοντας από τα πρώτα αποτελέσματα, φαίνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κερδίσει στα σημεία. Η πολιτική επιστρέφει στα Βαλκάνια», υπογραμμίζουν.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος απέτυχε να φθάσει στο 50%, το οποίο είναι αναγκαίο για την εγκυρότητά του.

Ο Πούτιν έχει επιτύχει ό,τι επιθυμούσε- ατέρμονες καθυστερήσεις και αβεβαιότητα που καθιστά την ένταξη στο ΝΑΤΟ ένα μακρινό όνειρο. Μπορεί να φαινόταν μια σκοταδιστική διένεξη για πολλούς, αλλά όχι για τη Ρωσία του Πούτιν, που ενεργώς ενθαρρύνει τις εθνικιστικές εχθρότητες και την αναστάτωση.  Η διένεξη αφορά στα Βαλκάνια ως πολιτικό πεδίο μάχης, προσθέτει ακόμα το δημοσίευμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.