ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηνύματα Σεντένο και Λεμέρ στην Ιταλία

17:43 - 01 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Μηνύματα Σεντένο και Λεμέρ στην Ιταλία
Η Ιταλία δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup, ωστόσο, "βρίσκεται στο μυαλό όλων", όπως τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Μάριο Σεντένο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δεν έκρυψε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν πολλά ερωτηματικά για τον προϋπολογισμό που σχεδιάζει η Ιταλία.

«Στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup είναι η αναμόρφωση του ESM», δήλωσε ο Σεντένο για να προσθέσει:  «Η Ιταλία είναι βέβαια στο μυαλό όλων μας, αλλά δεν είναι στην ατζέντα».

Παραδέχθηκε πως «όλοι έχουμε ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις», αλλά συνέστησε υπομονή: «Πρέπει να περιμένουμε τον ιταλικό προϋπολογισμό», είπε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος σημείωσε πως η Ιταλία δεν αποτελεί εξαίρεση και θα πρέπει να προσαρμοστεί στους δημοσιονομικούς κανόνες.

«Οι κανόνες της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό είναι οι ίδιοι για όλα τα κράτη μέλη» σημείωσε με νόημα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

«Αυτοί οι κανόνες είναι οι ίδιοι για κάθε κράτος, επειδή το μέλλον μας συνδέεται», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση έθεσε την Πέμπτη ως στόχο έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για τα επόμενα τρία χρόνια, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.