ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η Δημοκρατία δεν είναι συμβατή με τα Μέσα Ενημέρωσης

16:58 - 03 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Η Δημοκρατία δεν είναι συμβατή με τα Μέσα Ενημέρωσης
Την θέση ότι η δημοκρατία δεν είναι συμβατή με τα Μέσα Ενημέρωσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι ακόμα και οι πιο ισχυρές χώρες του σημερινού κόσμου κυβερνιούνται από τα μέσα ενημέρωσης όπως έδειξαν τα τελευταία ταξίδια του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.

«Βλέπω ότι αυτοί οι γίγαντες χώρες κυβερνιούνται από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από τους ηγέτες τους. Επειδή κάθε φορά που μίλησα μαζί τους, έλεγαν: «Τα ΜΜΕ μας το λένε αυτό, τα ΜΜΕ μας γράφουν αυτό.» Και τους είπα «Απλά ξεχάστε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πείτε μου τι λένε οι άνθρωποι σας», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους στην Άγκυρα .

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης «αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι το πώς οι άνθρωποι μας κρίνουν. Η δημοκρατία τροφοδοτείται από τον λαό. Υπάρχει δημοκρατία αν υπάρχουν άνθρωποι. Η δημοκρατία δεν είναι συμβατή με τα ΜΜΕ και δεν είναι δυνατό για έναν πολιτικό να ακολουθήσει μια υγιή πολιτική εάν φοβάται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Μίλησε παράλληλα για «διεθνή εκστρατεία σπίλωσης από την πλευρά των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ακαδημαϊκών κύκλων κατά της Τουρκίας» και κάλεσε τους Τούρκους ακαδημαϊκούς να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για την καταπολέμησή τους. «Υπάρχουν τόσες ανακριβείς πληροφορίες εναντίον μας στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρέπει να εργαστούμε για να τα διορθώσουμε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των ακαδημαϊκών μας σε αυτό που ονομάζω εθνική εκστρατεία εναντίον όλων», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 03 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.