ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντι Μάιο: Ο ιταλικός λαός πάνω από το spread-Προειδοποιήσεις Ντράγκι

10:20 - 05 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ντι Μάιο: Ο ιταλικός λαός πάνω από το spread-Προειδοποιήσεις Ντράγκι
«Ενδιαφερόμαστε για τις αγορές, αλλά μεταξύ του spread και του ιταλικού λαού, διαλέγω τον ιταλικό λαό», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό της χώρας, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα περιορίσει τις φορολογικές διευκολύνσεις για τις τράπεζες και τους πετρελαϊκούς ομίλους.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης υποστήριξε επίσης τον υπουργό Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, λέγοντας ότι κάνει πολύ καλή δουλειά απέρριψε τα πρόσφατα δημοσιεύματα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ντράγκι: Να φοβάστε οίκους και αγορές, περισσότερο από την ΕΕ

Ο Μάριο Ντράγκι εκπέμπει σήμα κινδύνου προς τη Ρώμη, εξηγώντας πως είναι επικίνδυνο να αψηφά τις αγορές.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση «υποτιμά τους κινδύνους» από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων.

Οι δυο άνδρες διατηρούν σύμφωνα με την εφημερίδα συχνή τηλεφωνική επικοινωνία. Ωστόσο οι εξελίξεις στην αγορά ομολόγων ήταν τέτοιες ώστε να αποφασίσουν να συναντηθούν δια ζώσης το πρωί της Τετάρτης.

«Περισσότερο από τη στάση των ευρωπαϊκών θεσμών η Ιταλία πρέπει να φοβάται περισσότερο την υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης» φέρεται να είπε ο Ντράγκι στον Ματαρέλα, ενώ υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που αυτή τη στιγμή στηρίζει τα ιταλικά ομόλογα, θα λήξει στο τέλος του έτους. Εάν λοιπόν η Ρώμη με τη στάση της έχει ανεβάσει σε δυσβάσταχτα επίπεδα τα επιτόκια, δεν θα έχει καμία γραμμή ρευστότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 05 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.