ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Η μάχη μαντήλας-αρβύλας περνά στις αγορές

12:01 - 30 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σημαντικές αναταράξεις προκαλεί στις τουρκικές αγορές η πολιτική αποσταθεροποίηση που προκάλεσε η παρέμβαση του στρατιωτικού κατεστημένου στη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί σε ποσοστό 8% στις 43.120 μονάδες περίπου ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και η τουρκική λίρα που υποχωρεί κατά 4.1% στις 1.8990 τουρκικές λίρες ανά ευρώ και 1.395 ανά δολάριο. Αντίθετα, ανοδική είναι και η πορεία των τουρκικών ομολόγων παραδοσιακό καταφύγιο των επενδυτών σε χαλεπούς καιρούς, με την απόδοση του 1ετούς να αυξάνει στο 19.37% από 18.5% περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επενδεδυμένα ξένα κεφάλαια στη χώρα ρευστοποιούν τις θέσεις τους φοβούμενα πιθανές ανεξέλεγκτες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές βλέπουν μια μακρά περίοδο πολιτικής αποσταθεροποίησης, καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαντάζει πολύ πιθανό ενώ οι εκλογές δεν προβλέπεται να γίνουν πριν τον Ιούλιο.

Στις 5.70 τουρκικές λίρες, με πτώση 2.60% διαπραγματεύεται η μετοχή της Finansbank, η οποία "μάζεψε" τις πρωϊνές της απώλειες, καθώς έφτασε να υποχωρεί στις 5.20 λίρες, ή κατά 5% περίπου.


Μάνος Ρούσσος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.